Veel vrouwen doen er alles aan om zo slank mogelijk te lijken. Zo gaat meer dan de helft van een vrouwelijke onderzoeksgroep eerst naar het toilet voor ze op de weegschaal gaat staan.

De helft van de ondervraagde vrouwen gaat bovendien alleen naakt op de weegschaal staan om zo weinig mogelijk te wegen, zo blijkt uit een onderzoek onder 1.880 vrouwen die ouder zijn dan 30 jaar.

Dat schrijft de Daily Mail.

Bijna 40 procent van de ondervraagde vrouwen weegt zich alleen 's ochtends, omdat ze denken dat ze dan het minste wegen. Eén op de tien vrouwen doet al haar sieraden af voor ze zich weegt en 2 procent stelt de weegschaal een beetje bij om zo een gunstiger gewicht te zien.

Zo’n 7 procent van de ondervraagde vrouwen weegt zich alleen met droog haar, omdat ze denken dat nat haar hen zwaarder maakt en 4 procent ademt in voordat ze zich weegt omdat ze van mening zijn dat ze daardoor minder zwaar lijken.

Nieuwe weegschaal

Ruim 5 procent gaat eerst een uurtje sporten voordat ze op de weegschaal gaat staan en 2,5 procent eet voor het wegen de hele dag niks. Sommige vrouwen kopen zelfs een nieuwe weegschaal als het aangegeven gewicht hen niet bevalt.

Eén op de vijf ondervraagde vrouwen is zo geobsedeerd door haar gewicht dat ze zichzelf elke dag weegt. Slechts 4 procent zegt nooit op de weegschaal te staan. 

Een kwart van de vrouwen liegt regelmatig over hoeveel ze zijn afgevallen tegen familie. Ruim 40 procent liegt over het gewicht tegen collega’s, 38 procent liegt tegen vrienden en een kwart tegen de partner.  

Complimenten

Van degenen die liegen over hun gewicht schaamt 43 procent zich omdat het hen niet lukt om af te vallen. Bijna 40 procent is bang om zwak gevonden te worden en 20 procent liegt om complimenten te krijgen.

De helft van de vrouwen zegt dat stress de belangrijkste reden is om te stoppen met een dieet. Een kwart vindt dat lijnen voor meer stress zorgt dan verhuizen en 15 procent vindt het zelfs moeilijker dan bevallen.