Nigella Lawson, bekend door haar culinaire televisieprogramma's en kookboeken, is gefotografeerd voor de cover van de Britse editie van Vogue.

Dat meldt Vogue dinsdag. Lawson werd voor de cover van het aprilnummer gefotografeerd in een groene jurk van het Britse modehuis Burberry Prorsum. Ze draagt op de foto amper make-up.

In het nummer staat verder een uitgebreid interview met Lawson. "Ik was doodsbang om zonder make-up gefotografeerd te worden", zegt Lawson. "En ik haat het als er lovend over mijn uiterlijk wordt gepraat. Ik ben altijd bang dat ik tegenval als mensen me in het echt zien." 

De televisiekok heeft al sinds 1995 een culinaire column in het tijdschrift. Sinds kort is Lawson jurylid voor het Britse televisieprogramma The Taste, waarin ze de kookkunsten van kandidaten beoordeelt.

Initiatieven

Lawson heeft plannen om, buiten haar culinaire activiteiten, andere initiatieven te gaan ontwikkelen. Zo zou ze bezig zijn met de voorbereidingen voor een speciale app.

"Ik hou van wat ik doe", zo zegt ze. "Maar er zijn delen van mij brein waar ik tot nu toe niks mee heb gedaan. Schrijven over koken is geweldig, maar ik wil meer doen."

Coke

De tv-kok gaf onlangs tijdens een rechtszaak tegen twee voormalige assistentes toe dat ze in het verleden verschillende keren cocaïne heeft gebruikt.

Haar twee ex-assistentes Elisabetta en Francesca Grillo stonden terecht omdat ze jarenlang de creditcards van Lawson zouden hebben gebruikt omdat zij wisten van haar cocaïneverslaving en in ruil hun mond zouden houden.

De gezusters Grillo werden vrijgesproken.