Chefkok Matthew Downes van restaurant Opus in het Britse Manchester heeft een pannenkoek van ruim 970 euro gecreëerd. Het is de duurste pannenkoek ter wereld.

Behalve bloem, eieren en melk, zijn in de pannenkoek Schotse kreeft, Beluga kaviaar, truffels, mosselen en langoustines verwerkt. Het geheel wordt overgoten met een saus op basis van Dom Perignon champagne. 

De exclusieve pannenkoek staat niet op het vaste menu van het restaurant, dat is gevestigd in het Raddison Hotel in Manchester. Gasten kunnen het gerecht op bestelling laten maken. Downes doet ongeveer twintig minuten over het maken van de pannenkoek.

Tot voor kort was een pannenkoek van 175 euro de duurste ter wereld. Ook deze werd in restaurant Opus gemaakt en bevatte onder meer bladgoud, champagne, biologische aardbeien en vanille uit Madagaskar. 

Zenuwslopend

"Ik wilde de lekkerste pannenkoek ter wereld maken", zegt Downes tegen de Daily Mail. "Maar het is ook de duurste geworden. Ik ben er erg trots op, al is het soms zenuwslopend om hem te maken omdat er niks fout mag gaan."