De vermaarde modejournalist Suzy Menkes is benoemd tot internationale redacteur bij Vogue. Ze zal gaan werken voor alle websites van het modetijdschrift.

Menkes gaat aan de slag als modecriticus en journalist op onder meer de Britse, Franse, Italiaanse, Chinese, Russische, Japanse, Duitse en Spaanse website van het tijdschrift. Dat meldt de Britse editie van Vogue.

De journalist werkt al 25 jaar als modecriticus voor de International Herald Tribune, recentelijk omgedoopt tot de International New York Times

Ze gaat, naast haar werk voor de websites van Vogue, ook jaarlijks een congres voor de luxe goederen industrie organiseren. Dit congres wordt gesponsord door Condé Nast, de uitgever van het tijdschrift.

"Ik ben erg blij met mijn nieuwe functie", zo zegt Menkes. "Condé Nast hecht veel belang aan goede journalistiek en ik kan nu, via de websites, meer lezers bereiken. Ik ben dankbaar dat ik 25 jaar voor de International Herald Tribune kon werken, maar ik denk dat dit het juiste moment is om de overstap naar de digitale wereld te maken."