Pharrell Williams heeft een korte kostuumbroek van Lanvin aangetrokken voor de uitreiking van de Oscars.

De artiest is voor een stevig stijlstatement gegaan en lijkt daarvoor ook zijn beenharen vaarwel te hebben gezegd. "Ik vond het zo eng", zegt Williams tegen de Amerikaanse zender E Online over zijn modekeus.

Ook Williams' vrouw Helen Lasichanh ging voor een kostuum. Zij droeg een wit jasje met een zwarte, grote vlinderdas. Tijdens de Grammy's maakte Williams ook al een opvallende keuze. Toen droeg hij een gigantische hoed van Vivienne Westwood.

Williams is genomineerd voor het nummer Happy dat te horen is in de animatiefilm Despicable Me 2. Hij bracht het nummer ten gehore, maar won de Oscar voor beste nummer niet. Die ging naar Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez voor het liedje Let it Go van de animatiefilm Frozen

Klassiek

Williams was met zijn korte broek wel een exoot onder de andere sterren die vooral veilige, klassieke jurken uit de kast hadden gehaald. Veel dames kozen voor pailletten, kant of andersoortige fröbels. Ook veel strapless jurken passeerden de revue. 

Jennifer Lawrence droeg een rood-oranje strapless jurk van Dior met peplums, waarbij de schoot uitwaait. Daarbij droeg de Oscargenomineerde actrice een diamanten ketting op de rug. 

Charlize Theron ging voor zwart en Dior zondagavond. De Zuid-Afrikaanse actrice koos droeg een strapless jurk met sleep. Ze vulde haar outfit aan met een diamanten ketting.

Strapless

Amy Adams droeg ook strapless. Haar marineblauwe jurk van Gucci combineerde ze met juwelen van Tiffany. Het haar heeft ze eenvoudig opgestoken. Ook Sandra Bullock droeg marineblauw. De actrice droeg een strapless jurk van Alexander McQueen. Ze droeg haar gekrulde haren los over een schouder gedrapeerd. 

De Armani-jurk van Cate Blanchett, in nude en bezaaid met pailletten, werd veel geprezen, net als de robe van Kate Hudson. Hudson ging in een metallic capedress met een diep decolleté van Versace. 

Angelina Jolie en Brad Pitt gingen als stralend koppel over de rode loper. Jolie droeg een eenvoudige jurk met lange mouwen van Elie Saab. Pitt droeg een pak van Tom Ford.

Lees alles over de Oscars | Bekijk foto's van de rode loper