Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf heeft twee sieradencollecties ontworpen voor Swarovski.

Viktor Horsting en Rolf Snoeren hebben twee herfstlijnen voor de Oostenrijkse kristalmaker bedacht, genaamd Velvet Rock en Frozen Crystal.

Het assortiment bestaat uit oorbellen, manchetknopen, ringen en kettingen, zo meldt Women’s Wear Daily.

Het duo heeft verschillende texturen op de sieraden aangebracht. Zo is grijs vilt een terugkomend onderdeel, als knipoog naar het nieuwe Viktor & Rolf vlaggenschip in Parijs, dat volledig bekleed is met grijze viltstof. De grijze matheid bij de sieraden is gecombineerd met blinkende Swarovskistenen.

"Hun creatieve visie heeft ons uit onze comfortzone gedrukt. Het duurde eindeloos om precies de juiste kleur grijs voor het duo te vinden, maar de resultaten zijn sensationeel", aldus Nadja Swarovski.

Humor

"Om deze sieraden te kunnen dragen moet je een gevoel voor humor en ironie hebben”, aldus Horsting. "De Amerikaanse Indie-rockzangeres Joan As Policewomen zou de perfecte drager zijn. Ze is de coolste vrouw op aarde."

De Velvet Rock-collectie wordt zaterdag tijdens Viktor & Rolfs prêt- à-porter show in Parijs onthuld. Prijzen van de collectie variëren van 100 euro voor een paar oorbellen tot ruim 1800 euro voor een ketting.