De Britse ontwerper Jonathan Saunders houdt van de stress die bij het ontwerpen van een modecollectie komt kijken.

"Ik hou van mijn werk, anders zou ik niet bijna iedere dag tot middernacht bezig zijn. Het is niet dat het moet, maar ik wil gewoon dingen uitproberen, zelfs als het niet werkt."

Saunders maakt zes collecties per jaar en zegt te genieten van alle zorgen die zijn baan met zich meebrengt, zo meldt Female First.

De 36-jarige ontwerper, die inmiddels een team van ruim twintig man achter zich heeft staan, maakt ieder jaar twee vrouwen-,  mannen-, en pre-collecties. De ontwerpen van zijn nieuwste herfst/wintercollectie van 2014 zijn volgens Saunders een stuk 'gemener' dan het publiek van hem gewend is.

Kostbaar

"Het uitgangspunt van mijn collectie draait om het feit dat schoonheid niet vanzelfsprekend kostbaar hoeft te zijn", stelt de ontwerper.

"Het is tegelijkertijd grappig om hier mee te spelen als je juist met veel luxe producten werkt. Want wat is duur? En hoe ziet een kostbare collectie er uit?"

Saunders presenteerde onlangs zijn nieuwste creaties tijdens de London Fashion Week. De ontwerper staat bekend om zijn werk met prints en het gebruik van traditionele zeefdruktechnieken. Onder anderen Madonna, Kylie Minogue, Sienna Miller en Michelle Obama dragen regelmatig zijn creaties.