Ruim een kwart van de Nederlandse mannen noemt de 'monnikplek', de kruin achter op het hoofd, de ergste plek om kaal te worden. 

​Ook kaal worden vanaf het voorhoofd recht naar achteren wordt gevreesd. Dit blijkt uit onderzoek van een Nederlands onderzoeksbureau onder 514 volwassen mannen.

Vooral mannen onder de dertig jaar vinden het belangrijk om een volle haardos te behouden. Bijna de helft van hen noemt het 'verschrikkelijk' om kaal te worden.

Mannen van boven de dertig zijn minder bang om kaal te worden en vrezen eerder om hun strakke lichaam kwijt te raken en een buikje te krijgen.

Erfelijk

Ruim 80 procent van de respondenten is ervan bewust dat kaalheid wordt veroorzaakt door erfelijkheid. Dat testosteron hier een rol in speelt, weet echter slechts 17 procent, terwijl bijna een kwart onterecht gelooft dat het dragen van hoedjes of petten kaalheid bevordert.

Uit onderzoek is gebleken dat cafeïne de oplossing kan zijn voor kaalheid. Zo kan cafeïne het dihydro-testosteronhormoon, dat bij mannen een remmende werking op de hoofdhaargroei heeft, terugdraaien.