Het Nederlandse model Debbie van der Putten is te zien in een fotoshoot in de Bijenkorf applicatie.

Van der Putten verloor op 19-jarige leeftijd haar arm bij een busongeluk in Zuid-Frankrijk, maar heeft de passie om model te willen zijn nooit opgegeven. Sindsdien maakt het model zich hard voor mensen met een beperking.

"Hebben jullie de nieuwe Bijenkorf campagne al gezien?", stuurt het model woensdag via Twitter naar Models of Diversity, een organisatie die zich inzet voor modellen met een handicap. 

De organisatie reageert met een enthousiast: "Bravo Debbie, we zijn weer een stap dichterbij naar een wereld waarin modellen met een beperking opdrachten krijgen van modemerken."

Diversiteit

"Het is erg belangrijk dat we meer diversiteit in de modewereld gaan zien. Ik ben dan ook erg blij dat De Bijenkorf het aandurft om mij in de app als onderdeel van de nieuwe LiveFashionLive campagne te casten", zegt Van der Putten tegen NU.nl. 

De grijze jurk die de 28-jarige Van der Putten draagt, is te zien op de app van De Bijenkorf. Op de website poseert een ander model in de jurk.

Volgens het model is diversiteit in de modellenwereld erg van deze tijd. "Ik denk dat de maatschappij na al die jaren van alleen maar perfectie op dit moment behoefte heeft om weer een reflectie te zien van de maatschappij." 

"Het werkt schijnbaar want ieder merk probeert op z'n eigen manier mee te doen aan deze trend. Plussize, transgender en gehandicapte modellen worden meer dan ooit gebruikt."

Rolstoel

Steeds meer modemerken openen de deur naar een diverser scala aan modellen voor in hun campagnes. Eerder deze maand toonde een model in een rolstoel creaties tijdens de New York Fashion Week.

"Niet iedereen is een blond meisje met blauwe ogen en een perfect lichaam", zo zei Van der Putten tijdens de Paralympische Spelen in 2012. ​Het model is een bekende in Engeland. Ze deed in 2008 mee aan het BBC-programma Britain's Missing Top Model.  

Het Helmondse model was eerder te zien in fotoshoots voor Cosmogirl, Elle en Playboy.