Meer dan de helft van de vrijgezelle vrouwen heeft de toekomstige bruiloft al helemaal gepland, inclusief de jurk, de bloemen en de bruidsmeisjes.

Dat blijkt uit een onderzoek onder zeshonderd vrijgezelle vrouwen, zo meldt de Daily Mail.

Twee derde van de ondervraagde vrouwen was zelfs als klein meisje al aan het nadenken over hoe de grote dag er uit moet zien. Meisjes beginnen rond hun dertiende na te denken over de details van hun bruiloft, zo blijkt uit het onderzoek.

Eén op de tien begint op die leeftijd al te sparen voor de bruiloft en heeft tegen de tijd dat ze daadwerkelijk trouwen ruim 1.100 euro gespaard. De helft van de vrouwen heeft op hun achttiende al besloten wie hun bruidsmeisjes worden. 

De meeste vrouwen zijn het er over eens dat mooi weer, een prachtige jurk, mooie bloemen en een mooie plechtigheid de belangrijkste elementen voor een geslaagde bruiloft zijn.

Inspiratie

Ruim 34 procent van de vrijgezelle vrouwen is dan ook vaak op websites op zoek naar inspiratie voor bloemen, jurken en locaties. 

Zo heeft 49 procent al een jurk gekozen en weet 20 procent al welk kapsel ze wil. Zo’n 20 procent heeft de locatie al gekozen, 23 procent het boeket en 17 procent het menu. De kerk, de gelofte en de taart zijn door 12 procent al bepaald.

Zo’n 5 procent van de vrijgezelle vrouwen koopt wel eens een bruidstijdschrift om alvast inspiratie op te doen en 17 procent gaat wel eens naar een speciale beurs. Ruim 20 procent houdt een plakboek bij waar ze alle ideeën in verzamelt.

Partner

Ruim 13 procent van de vrouwen heeft al besloten in welke maand ze willen trouwen en 27 procent weet in welk seizoen ze naar het altaar wil lopen.

Alhoewel de meeste vrijgezelle vrouwen erg uitkijken naar hun bruiloft, is 58 procent niet van plan om hun plannen bekend te maken aan een potentiële partner.