De Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani is boos op Anna Wintour, de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, omdat ze niet aanwezig was bij zijn show.

Wintour miste maandag de show van Armani tijdens de laatste dag van de modeweek in Milaan, zo meldt WWD.com. Ze was al naar Parijs gevlogen, waar dinsdag de modeweek begint. Armani was de enige die showde op maandag.

Armani was daar niet blij mee. "Er zijn mensen die Armani bruuskeren en naar Parijs vliegen", zo zei de ontwerper tijdens een persconferentie na zijn show. "Ze nam het vliegtuig, dumpte Armani en ging naar Parijs."

"Anna heeft veel respect voor Armani en voor alles wat hij heeft gedaan voor mode en voor Italië", zo zegt een woordvoerder van Condé Nast, de uitgever van Vogue. "Omdat de modeweken in totaal een maand duren, kan Anna helaas niet alle shows bijwonen."

Commercie

Armani is ook boos op de organisatie van de modeweek van Milaan omdat er op de laatste dag zo weinig werd georganiseerd. 

De ontwerper wilde zich al eerder bemoeien met de modeweek, omdat hij vindt dat er te weinig te beleven is. Hij beschuldigt de grote Italiaanse modelabels er van dat ze te veel met commercie bezig zijn, waardoor de mode minder interessant is geworden.