De helft van de vrouwen voelt zich onzeker als hun wenkbrauwen niet goed in model zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder duizend vrouwen.

De ondervraagde vrouwen besteden maandelijks ruim 12 euro aan het verven en vormen van hun wenkbrauwen, zo meldt de Telegraph.

De helft van de vrouwen wil graag de wenkbrauwen van Kate Middleton en 14 procent wil graag volle wenkbrauwen, zoals die van model Cara Delevingne. 

Een derde van de vrouwen brengt elke dag de wenkbrauwen in model en een vijfde verlaat nooit het huis zonder iets aan de wenkbrauwen te hebben gedaan. Meer dan de helft brengt de wenkbrauwen in model voor een sollicitatiegesprek en 63 procent doet dat voor een afspraakje.  

Vorm

De meeste vrouwen zijn wekelijks zo’n tien minuten bezig met hun wenkbrauwen. Met het aanbrengen van lippenstift zijn de vrouwen gemiddeld zes minuten per week bezig en met het aanbrengen van rouge zeven minuten. Eén op de acht vrouwen is zelfs een half uur per week met de wenkbrauwen bezig. 

Toch gaat er nog steeds veel mis, zo blijkt uit het onderzoek. De meest gemaakte fouten zijn te veel epileren, twee verschillende wenkbrauwen, de verkeerde vorm of de verkeerde kleur.