Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana presenteerde zondag tijdens de Milaan Fashion Week een sprookjesbosachtige collectie.

De herfst/wintercollectie 2015 kenmerkt zich door prints van vossen, uilen, eekhoorns en wolven. Het decor bestond uit sprookjesbomen, een troon en magische verlichting.

Daarnaast waren er middeleeuwse tinten aan de show, zo meldt The Telegraph. Zo liepen de modellen op de catwalk met harnassen, capes, maliënkolders, puntige schoenen en bivakmutsen.

De couturecollectie bevat groenblauwgekleurde jassen, wollen pakken en jurken met roodachtige tinten, met juwelenknopen en borduursels. De meeste kledingstukken werden met sleutels en flora- en faunaprints bedrukt.

Ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn voor de collectie geïnspireerd geraakt door The Secret Garden, een roman geschreven door de Engels-Amerikaans toneelschrijfster Burnett.

"Domenico en Stefano hebben het meest couture en fantastische modesprookje ooit verteld. We werden meegesleurd in het konijnenhol van Alice in Wonderland", aldus een mode-expert na de show.