Mannen zijn over het algemeen gezonder dan vrouwen. Ze zijn ook gelukkiger over hun gewicht, hun figuur, hun uiterlijk en hoe ze overkomen bij anderen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend volwassen mannen en vrouwen, zo meldt Female First.  Vrouwen blijken zich meer druk te maken over de indruk die ze op andere mensen maken. Ze proberen ook vaker dan mannen verschillende diëten uit.

Van de ondervraagde mannen zegt 60 procent dat hij één keer per maand last heeft van stress. Van de vrouwen zegt 60 procent minstens één keer per week last van stress te hebben.

Ruim 70 procent van de mannen zegt zelden of nooit depressief te zijn. Van de vrouwen is 50 procent minstens één keer per maand somber.

Hoofdpijn

Iets meer dan de helft van de mannen heeft één keer per week moeite om in slaap te vallen. Van de vrouwen is dit 60 procent.  

Mannen hebben ook minder vaak hoofdpijn. De helft van de ondervraagde mannen zegt zelden of nooit hoofdpijn te hebben, van de ondervraagde vrouwen heeft 64 procent minstens één keer per maand er last van. 

Ruim 70 procent van de mannen heeft één keer per maand last van een opgeblazen gevoel, bijna de helft van de vrouwen heeft er wekelijks of zelfs dagelijks last van.