Vrouwelijke motorrijders voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden. Ze zijn gelukkiger in de liefde en hebben ook een beter seksleven. 

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 2.029 vrouwelijke motorrijders.

Bijna 40 van de motorrijdende vrouwen zegt dat ze zich altijd gelukkig voelt. Van de vrouwen die nooit op een motor rijden is dat slechts 16 procent. Daarnaast zegt 27 procent van de motorrijdende vrouwen dat ze zich zeer sexy voelt, tegenover 7 procent van de vrouwen die niet motorrijden. 

Ook qua zelfvertrouwen zijn het de motorvrouwen die beter scoren: 35 procent voelt zich altijd zelfverzekerd, tegenover 18 procent van de vrouwen die nooit op een motor rijden. 

Ruim 50 procent  zegt dat de motor een essentiële rol speelt in hoe gelukkig zij zich voelt. Het is zelfs zo dat bijna drie kwart van de vrouwen er zeker van is dat hun leven erop vooruitgegaan is sinds ze met motorrijden zijn begonnen. 

Communicatie

Zo’n 60 procent van de motorrijdsters geeft aan zeer tevreden te zijn over de communicatie met haar partner. Van de vrouwen die nooit op een motor rijdt is dat 38 procent. Iets meer dan de helft van de motorbezitsters is bovendien zeer tevreden over haar seksleven, tegenover 35 procent van de niet-rijdsters.