Vrouwen nemen gemiddeld zes dagen de tijd om goed na te denken of zij hun relatie willen beëindigen, terwijl mannen de beslissing meer dan een maand voor zich uitschuiven.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor vijfhonderd niet gehuwde stellen zijn ondervraagd, zo meldt Daily Mail.

Aan de respondenten werd gevraagd hoe zij reageren als hun relatie niet goed meer gaat en wat ze doen op het moment dat één van de twee geen liefde of passie meer voelt.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen minder lang over de beslissing piekeren en het sneller kunnen uitmaken omdat ze kijken naar de slechte punten in hun relatie. Alle vrouwelijke ondervraagden zijn het erover eens dat het leven te kort is om met de verkeerde persoon door te brengen.

Gevoelens

De meerderheid van de mannen graaft diep in hun gevoelens voordat zij de knoop doorhakken in de relatie. 23 procent van de vrouwen doet hetzelfde.

Mannen besteden een derde van de maand om te piekeren over de beslissing. In deze periode gaan ze vaker met vrienden naar de kroeg om te bespreken wat de tactvolste manier is om hun vriendin te dumpen. Hierna duurt het gemiddeld nog tien dagen voordat zij het slechte nieuws aan hun partner brengen.

Hoop

Eén op de zes mannen is zelfs bereid een half jaar in een ongelukkige relatie te blijven hangen, als er een sprankje hoop is op een betere toekomst. De meerderheid van de vrouwen is emotioneel eerlijker tegen zichzelf en kan hierdoor makkelijker een beslissing nemen.

Ruim driekwart van de vrouwen verbreekt de relatie met een kort, openhartig praatje, omdat dit volgens hen minder pijnlijk is dan lange, intensieve gesprekken.

Mannen zeer eerder geneigd hun tijd te nemen om een plan van aanpak te bedenken. 88 procent is ervan overtuigd dat de relatie beëindigen met een zorgvuldige uitmaakstrategie minder pijnlijk is voor de vrouw.