Facebook is de meest populaire website voor mensen die op zoek zijn naar een afspraakje. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

De website is zelfs populairder dan speciale datingwebsites, waar vaak lidmaatschapsgeld voor moet worden betaald. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijftienhonderd mensen tussen achttien en dertig jaar oud in negen landen, zo meldt Daily Mail.

Ook Twitter en MySpace zijn populaire ontmoetingsplekken voor vrijgezellen, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden in Indonesië, de Filipijnen, Vietnam, Kenia, Nigeria, Mexico, Zuid-Afrika, India en Brazilië.

Afspraakjes maken via internet is het populairst in Vietnam, waar 67 procent van de ondervraagden wel eens uit is geweest met iemand die hij of zij via een website had leren kennen. In Brazilië heeft slechts een kwart van de ondervraagden dat wel eens gedaan. 

Eerlijk

De ondervraagden geven de voorkeur aan de sociale media, omdat ze denken dat mensen er eerlijker zijn dan op speciale datingwebsites. Daarnaast vinden ze het leuk dat er zoveel verschillende mensen een profiel op de websites hebben.

Mensen worden vaak opgelicht op datingwebsites. De schade voor de slachtoffers bedraagt wereldwijd jaarlijks bijna 30 miljoen euro, zo blijkt uit een onderzoek van Get Safe Online.

Alleen al in Groot-Brittannië werden in 2013 meer dan 2.800 mensen opgelicht. Gemiddeld zijn de slachtoffers zo’n 10.665 euro kwijt, maar een slachtoffer werd voor ruim een miljoen euro opgelicht.    

Meer dan de helft van Britse slachtoffers is tussen de 40 en 59 jaar oud. Ruim 63 procent is vrouw. De daders komen voornamelijk uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Nigeria, Ghana en Rusland.