Mensen hebben het meest vertrouwen in hun uiterlijk vanaf de leeftijd van 65 jaar. In deze jaren voelen zij zich in tegenstelling tot jongeren erg zelfverzekerd.

Dit blijkt uit onderzoek van L'Oreal, waarvoor tweeduizend volwassenen zijn ondervraagd.

Ruim acht op de tien ondervraagde 65-plussers is tevreden met hun uiterlijk, tegenover 60 procent van de volwassenen tussen de 45 en 54 jaar. Zeven op de tien jongeren denkt hier hetzelfde over, waarmee de ondervraagde ouderen het lekkerst in hun vel blijken te zitten.

Meer dan de helft van de volwassenen beweert dat ze zich jonger voelen dan hun werkelijke leeftijd. Een derde voelt zich zelfs tien jaar jonger, zo meldt Daily Mail.

Jonger

De ondervraagde mannen op leeftijd voelen zich veelal positiever over hun uiterlijk dan vrouwen. 70 procent van de mannen is erg tevreden over hun uiterlijk, in vergelijking met 58 procent van de vrouwen. Een derde van de mannen zou er toch graag wat jonger uit willen zien.

Vrouwen noemen grijs haar, donkere kringen onder hun ogen en rimpels hun grootste angst van het ouder worden. Ook mannen zijn het meest bezorgd over hun grijze haren, gevolgd door rimpels, haaruitval en plat haar.

Zelfvertrouwen

Ruim de helft van de volwassenen noemt uiterlijk een zeer belangrijke factor in hun zelfvertrouwen. 70 procent van de vrouwen zegt dat hun voorkomen de meest belangrijke rol speelt in hun zelfverzekerdheid, gevolgd door het hebben van werk, financiële zekerheid en een goede band met vrienden en familie.

Mannen denken hier echter anders over. Financiële zekerheid is bij bijna 70 procent de belangrijkste factor voor hun zelfvertrouwen, gevolgd door een goede band met familie en vrienden en het hebben van een baan.