Nederlandse vrijgezellen gaan op Valentijn het liefst een hapje eten buiten de deur. Iets actiefs gaan doen, wat gaan drinken of naar de bioscoop gaan, valt daarna het meest in de smaak als Valentijnsdate.

Dit blijkt uit onderzoek van een Nederlandse datingwebsite, waarvoor 2.134 vrijgezellen zijn ondervraagd.

71,7 procent van de vrouwen wil op de dag van liefde het liefst naar een restaurant. 64,1 procent van de mannen denkt hier hetzelfde over. Bijna de helft van de vrijgezelle Nederlandse mannen zoekt hun date op Valentijnsdag online. De meerderheid van de vrijgezelle vrouwen kiest juist eerder voor een romantische film op de bank.

Een bezoek aan de schoonouders tijdens Valentijn blijkt volgens de meeste respondenten niet zo’n goed idee te zijn. Zelfs een eerste date in een wegrestaurant (19,8%), de snackbar (16,8%) of desnoods in de kantine op het werk (10,9%) wordt als minder erg gezien.

Valentijnspost

De vrijgezelle mannen sturen hun Valentijnspost dit jaar het liefst naar beroemdheden als Victoria Koblenko en Bridget Maasland. Ook Georgina Verbaan, Monique Smit en Geraldine Kemper staan hoog op het liefdeslijstje van de mannen. 

Vrouwen zien in Johnny de Mol, Ruben Nicolai en Manuel Broekman de ideale vrijgezel. Een date met Kees Tol en Ben Saunders vinden zij echter ook geen slecht idee.