De Nederlandse ontwerper Antoine Peters heeft een trui gemaakt met mouwen van ruim dertig meter. De trui is te zien bij Kiki Niesten in Maastricht, waar de collectie van Peters sinds kort te koop is.

De ontwerper wil met de trui het wereldrecord voor de langste mouwen verbreken. "Deze installatie is een uitvergroting van mijn denk- en werkwijze", zo zegt hij. "Ik probeer vaak het begrip mode op te rekken en soms neem ik dat erg letterlijk. In dit geval leid het tot een officieus wereldrecord, want een aanvraag bij het Guinness Book of Records loopt nog."

Peters (1981) kreeg regelmatig publiciteit met creatieve projecten zoals de Wooden Floor Dress, The Lenticular Dress en de No Picture Please Dress. Intussen werkte hij aan een collectie die conceptueel maar ook draagbaar is. 

De collectie bestaat uit sweaterjurken en een uniseks sweater, uitgevoerd in jersey, joggingstof en satijn. Peters werd onder meer geïnspireerd door de surrealistische schilder Margritte. Daarom staat in het neklabel van de truien 'Ceci n'est pas un sweater' geweven. 

De trui met de lange mouwen is nog tot 18 februari te zien.