Een op de drie Nederlanders verstuurt wel eens een seksueel getint bericht via de mobiele telefoon. In de meeste gevallen gaat dat bericht naar de vaste partner. 

Een kwart van de Nederlanders heeft ooit een seksueel getint bericht, filmpje of foto ontvangen. Dat blijkt uit een onderzoek van internetbeveiligingsbedrijf onder negenduizend mensen, waarvan een deel Nederlanders.

Het grootse deel van de berichten gaat naar de vaste partner. Meer dan de helft wordt naar de vaste verkering verstuurd, 21 procent naar de echtgenoot of echtgenote en 13 procent naar een ex. De ondervraagde Nederlanders zeggen er zeker van te zijn dat de partner nooit pikante berichtjes met anderen zal delen. 

Ruim 57 procent deelt ook e-mails, video's, foto's en andere data op de pc met de partner. De helft deelt alles wat op de mobiele telefoon staat. Zo'n 53 procent van de ondervraagden deelt bankgegevens en 45 procent deelt wachtwoorden. 

Dreigement

Bijna een derde heeft wachtwoorden gedeeld met een ex toen het nog geen ex was. Van deze groep heeft maar liefst 40 procent die wachtwoorden niet gewijzigd na beëindiging van de relatie. Daardoor heeft 5 procent te maken gehad met een ex die dreigde intiem materiaal openbaar te maken en bij 2 procent werden de dreigement ook uitgevoerd.

Bijna een kwart van de respondenten heeft de telefoon van de partner wel eens gepakt om te kijken wat er allemaal op staat. Van de sociale mediagebruikers geeft 21 procent toe minimaal één keer per maand in te loggen op het Facebookaccount van hun geliefde. Van deze personen zegt 81 procent dat hun partner hiervan op de hoogte is.