Ruim 66 procent van de mannen en 30 procent van vrouwen heeft liever seks dan een cadeau op Valentijnsdag. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Naast de mensen die liever seks willen op Valentijnsdag, wil ruim 40 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen die dag liever helemaal geen cadeau, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 1.209 mensen. Dat meldt Time.

Toch willen veel mensen wel graag een cadeautje krijgen van hun partner. De ondervraagde mannen gaan er van uit dat hun partner 168 euro zal spenderen aan een cadeau en de vrouwen verwachten een cadeau van 143 euro. Mannen zijn echter van plan zo’n 71 euro uit te geven en vrouwen willen 52 euro spenderen.  

Ruim 70 procent van de ondervraagden wil verrast worden met Valentijnsdag. Zelf een cadeau uitzoeken vinden ze niet romantisch. Vooral chocolade, gadgets en etentjes buiten de deur zijn geliefde cadeaus. Bloemen, sieraden en een etentje thuis zijn minder populair.   

Restaurant

Een derde van de ondervraagden is van plan te trakteren op een diner in een restaurant of wil een bos bloemen kopen. Zo´n 20 procent geeft een sieraad cadeau en de helft koopt bonbons of chocolade. 

Uit een ander onderzoek onder 6.400 mensen blijkt dat 54 procent van de Amerikanen van plan is om Valentijnsdag te vieren. In 201 was dat nog 60 procent. Degenen die een cadeau kopen voor hun geliefde geven daar 98 euro aan uit, 2 euro meer dan vorig jaar.  

Meer dan de helft van de ondervraagden koopt ook een cadeau voor een familielid. Ruim 22 procent geeft iets aan een vriend of vriendin en 20 procent koopt ook een cadeautje voor een huisdier.