Mannen die verliefd zijn op hun partner genieten meer van seks dan mannen die niet verliefd zijn. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Mannen tussen de 30 en 39 jaar zijn het vaakst verliefd op hun partner, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 25 duizend homo- en biseksuele mannen.

Oudere mannen zeggen zeker te zijn over hun gevoelens voor hun partner. Mannen die jonger zijn dan twintig twijfelen vaker over hun eigen gevoelens en die van hun partner.   

Meer dan 90 procent van de mannen zegt verliefd te zijn op degene met wie hij het meest recent seks had. De gevoelens waren in vrijwel alle gevallen wederzijds. 

Vrijwel niemand had seks met iemand waar hij verliefd op was terwijl diegene niet verliefd op hem was. Nog geen 10 procent van de ondervraagde mannen had seks met iemand terwijl er wederzijds geen sprake was van verliefdheid. 

Liefde

"Er is veel aandacht voor negatieve aspecten van het seksuele gedrag van met name homoseksuele mannen", zegt professor Joshua Rosenberger, een van de onderzoekers, tegen de Daily Mail. "Daarom wilden we meer weten over de positieve rol die liefde speelt bij seksualiteit."

"Er wordt vaak gedacht dat mannen seks loskoppelen van liefde", zegt Dr. Debby Herberick van de Universiteit van Indiana. "Maar alle mensen kunnen en willen verliefd te zijn. Sekse of geaardheid heeft daar niks mee te maken. Daarom is dit onderzoek belangrijk."