Wibra heeft ook het Bangladesh-akkoord ondertekend dat moet zorgen voor een betere veiligheid in kledingfabrieken.

Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Wibra laat weten het akkoord vanaf de ontwerpfase gesteund te hebben en dat het  "van toegevoegde waarde kan zijn voor de veiligheid van de werknemers in Bangladesh."

De kledingwinkel is een van de laatste Nederlandse bedrijven die zijn handtekening onder het akkoord zet, er zouden volgens de onderneming nog te veel onduidelijkheden in staan.

De meeste van die onduidelijkheden zijn inmiddels weggenomen. "Hoewel de tekst van het akkoord op dit moment nog altijd niet volkomen helder is en zodoende op sommige punten ruimte voor discussie laat, is hierin een positieve ontwikkeling zichtbaar", aldus Wibra in de verklaring.

Ploumen

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) was vorig jaar november fel in haar kritiek op bedrijven die het akkoord nog niet hadden ondertekend. "Nu staan ze aan de verkeerde kant van de lijn. Dat moeten ze niet willen", zei Ploumen.

De bewindsvrouw richtte destijds haar pijlen op Coolcat, Wibra en Prénatal. Al deze bedrijven hebben nu alsnog hun handtekening gezet voor een betere veiligheid van werknemers in Bangladesh. Onlangs liet Ploumen in een interview met NU.nl weten blij te zijn met de steun van de Nederlandse textielbedrijven.

Ophef

Vorig jaar april ontstond er wereldwijd veel ophef toen een fabrieksgebouw in de hoofdstad Dhaka instortte. Daarbij vielen ruim elfhonderd dodenHet gebouw voldeed niet aan de veiligheidsvoorschriften en er waren te veel mensen binnen aan het werk op het moment van het ongeluk