Eén op de drie vrouwen heeft wel eens 'Ik hou van jou' tegen haar partner gezegd, terwijl ze dit niet meende.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor achtienhonderd volwassenen zijn ondervraagd. Een vijfde van de mannen heeft wel eens hetzelfde gedaan, zo meldt Daily Mail.

De ondervraagden vrouwen zeggen zich soms onder druk te voelen, omdat haar partner de liefdeswoorden ook al meerdere keren heeft gezegd of omdat ze al een lange tijd samen zijn.

Daarnaast zeggen de vrouwen regelmatig 'Ik hou van jou' in een euforisch moment tijdens de seks, of om hun partner gerust te stellen. Ook worden de woorden regelmatig tegen de partner gezegd om vrienden om familie te plezieren.

Wachten

Terwijl vrouwen het eerder zeggen zonder te menen, zijn mannen volgens het onderzoek sneller geneigd om de vier woorden uit te spreken op het moment dat ze echte liefde voelen. Slechts 5 procent van de mannen wacht totdat hun vriendin de woorden eerst uitspreekt.

Meer dan de helft  van de respondenten heeft binnen een maand 'Ik hou van jou' tegen de nieuwe partner gezegd. 13 procent doet dit binnen een week, terwijl een schokkende 3 procent toegeeft dit ook wel eens op een eerste afspraakje te hebben gezegd.

Als koppels eenmaal in een stabiele relatie zitten, verklaren zij hun liefde veel vaker aan elkaar. Ongeveer vier op de tien stellen zeggen meerdere keren per dag dat ze van elkaar houden. 36 procent doet dit gemiddeld één keer per dag.

Belangrijk

Twee keer zoveel mannen als vrouwen vinden het erg belangrijk om hun partner te horen zeggen dat ze van hem houdt. Toch is de helft van de ondervraagden ervan overtuigd dat mensen die te vaak de liefde aan de ander verklaren, niet hun echte gevoelens uiten.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat vrouwen naast het liegen over gevoelens, daarnaast eerder geneigd om te liegen over het hebben van orgasmes en het aantal bedpartners.