Victoria Beckham toonde zondag onder grote belangstelling haar nieuwe najaarscollectie tijdens de New York Fashion Week.

De modellen op de catwalk droegen lange, losse jurken, die minder lijken op de strakke ontwerpen waar Beckham om bekend staat. Hoofdtinten in de collectie zijn zwart en wit. Ontwerper Manolo Blahnik zorgde voor de schoenen van de modellen.

De collectie toonde veel masculiene en nonchalante ontwerpen. Kostuums versierd met chiffonplooien waren terugkerend te zien in de collectie. Beckham zegt daarnaast nagedacht te hebben over 3D-achtige vormen.

Een geplooide maxi-rok gelaagd over een smalle broek lijkt nieuw in de stijl van de ontwerpster. Eenvoudige rokken, jassen haltertopjes en broeken werden regelmatig versierd met dikke gouden kettingen.

Familie

David Beckham zat met de vier kinderen op de eerste rij gedurende de modeshow. Ook de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, bracht een bezoek aan de catwalkshow.

Mode-experts hebben de collectie goed ontvangen. Zo plaatsen zij berichten op Twitter als 'gewoonweg prachtig' en schreef de Britse Vogue: "De collectie is ook naar onze mening bijzonder geslaagd. Het is fijn om te zien dat Victoria Beckham nu ook bredere silhouetten durft te ontwerpen."

Donna Karan, Zac Posen en Donna Karan showen maandag hun collecties in New York. De Amerikaanse modeweek van 2014 duurt tot en met donderdag 13 februari.