Vivienne Westwood gaat haar mode-imperium inkrimpen om massaproductie tegen te gaan.

De Britse modeontwerpster heeft ondanks de recente stijging van de winst van haar bedrijf, aangekondigd haar productie te verkleinen vanwege haar milieuovertuigingen, zo meldt Daily Mail.

De 72-jarige Westwood houdt zich al jaren bezig met het milieu en de klimaatverandering. "Ik voel me schuldig over alle consumptie die de modewereld promoot en daarom maak ik mijn bedrijf kleiner en efficiënter", stelt Westwood.

Westwood is ervan overtuigd dat er niet zulke grote klimaatproblemen zouden zijn, als iedereen slechts een paar mooie dingen zou dragen. "Naar mijn mening is het veel erger om een winkel uit te lopen met een arm vol nieuwe t-shirts, dan het is voor een rijke dame om één mooie jurk te kopen."

Het bedrijf van de modeontwerpster maakte in 2012 een winst van ruim 6 miljoen euro. "Ik heb besloten niet meer uit te breiden, maar juist het tegenovergestelde te doen", aldus de Britse.

Greenpeace

Om die reden heeft Westwood besloten de krachten te bundelen met milieuorganisatie Greenpeace. In de nieuwe Save The Arctic-campagne zijn Hollywoodsterren als George Clooney, Jerry Hall en Chris Martin te zien. Ook Westwood zelf poseert voor de camera in een wit 'Red de Noordpool' t-shirt.

De bekende fotograaf Andy Gotts MBE heeft de portretten voor de campagne geschoten. "Mensen willen Vivienne ondersteunen. Ze is zo gepassioneerd in wat ze doet", aldus de fotograaf.

In de online winkel van Westwood is het mannenshirt momenteel verkrijgbaar voor 60 euro.