Griekenland lijkt terug te zijn als populaire vakantiebestemming. Nederlanders oriënteren zich weer massaal op het Zuid-Europese land.

Ook Frankrijk mag dit jaar opnieuw rekenen op meer vakantiegangers uit Nederland. De interesse in Spanje is een beetje gedaald en Egypte lijkt helemaal uit de gratie te zijn. Dat alles blijkt uit een onderzoek van vakantiewebsite Zoover.
 
De ergste toeristische effecten van de crisis in Griekenland zijn voorbij, zo blijkt uit het onderzoek. Nederlanders krijgen steeds meer vertrouwen en zijn sneller geneigd een reis te boeken naar het land. 

Griekenland kreeg de afgelopen ruim 30 procent meer interesse dan vorig jaar, hetgeen een positieve ommekeer is. Vanaf eind 2011 nam de interesse in het land namelijk met meer dan 70 procent af. Het land staat nu echter weer op de vijfde plaats van populaire bestemmingen.

Frankrijk

Frankrijk kon de afgelopen anderhalve maand rekenen op de aandacht van ruim 9 procent van de Nederlanders die zich oriënteren voor de aankomende zomervakantie. Daarmee staat Frankrijk momenteel de populairste bestemming.

Spanje is iets minder populair geworden. In totaal werd er 4,2 procent minder op georiënteerd dan vorig jaar. Wel blijft Spanje tweede in de lijst.
 
De Nederlandse vakantiegangers is niet van plan om naar Egypte te gaan. De interesse in het land is met ruim 41 procent afgenomen. De continue onrust in het land en het negatieve reisadvies zorgen ervoor dat toeristen uitwijken naar meer betrouwbare oorden, zoals Turkije.

Zweden

Kaapverdië lijkt te zijn ontdekt door Nederlandse vakantiegangers. Er is ruim 40 procent meer interesse ten opzichte van vorig jaar in de eilanden. Ook Zweden is ruim populairder bij Nederlanders dan vorig jaar.