Ontwerper Marc Jacobs gaat zijn tweede lijn van zijn label, Marc by Marc Jacobs, ingrijpend veranderen. Het label heeft al nieuwe ontwerpers en krijgt nu ook een nieuwe naam.

"Ik heb altijd een hekel gehad aan de naam Marc by Marc Jacobs", zo zegt hij tegen de Britse editie van Vogue. "Ik heb al een nieuwe naam, maar ik wil er nog niks over zeggen. Ik ben erg bijgelovig, als ik er nu al iets over zeg, dan ben ik bang dat het nooit gaat gebeuren."  

De twee nieuwe ontwerpers van het label, Katie Hillier en Luella Bartley, zullen op 11 februari in New York hun eerste collectie voor het label tonen. Jacobs ontwierp de collectie samen met Hillier en Bartley.  

"De collectie is jongensachtig en speels", zegt Bartley. "We hebben niet zozeer een collectie samengesteld, maar nagedacht hoe we ons zelf zou willen kleden en die kleren hebben we gemaakt."

Accessoires

Jacobs concentreert zich momenteel, nu hij gestopt is als hoofdontwerper bij modehuis Louis Vuitton, op de hoofdlijn van zijn label. Daarnaast worden zijn collecties schoenen en accessoires geheel veranderd. 

"Ik liet mijn team de tassen en schoenen maken en deed er zelf niks meer aan", zo zegt Jacobs. "Daardoor gingen de verkopers zich bemoeien met de collecties en daardoor ging de identiteit verloren. Het is mijn eigen schuld en nu ga ik daar iets aan doen."