Victoria Beckham werd in het begin van haar Spice Girls-carrière geregeld gespot in een zwart jurkje waarvan werd aangenomen dat hij van Gucci was.

"Hij kwam eigenlijk uit Miss Selfridge", biecht de zangeres en modeontwerper op in de Britse krant The Daily Telegraph.

De 39-jarige Beckham had naar eigen zeggen 'een jurkje van Gucci destijds nooit kunnen betalen'. De zangeres droeg het jurkje uit het Britse warenhuis onder meer in de film Spiceworld uit 1998.

"Het moet heel moeilijk zijn voor jou om te beslissen wat je aan moet doen. Het Gucci-jurkje, het Gucci-jurkje of het Gucci-jurkje", zegt Melanie C in de film.

Modeshow

Beckham, die zondag haar herfst- en wintercollectie toont tijdens de Fashion Week in New York, kan zich nog goed herinneren dat ze aan het begin van het succes van de Spice Girls voor het eerst werd uitgenodigd voor een modeshow. "Ik mocht naar een modeshow van Versace en ik was nog nooit naar een modeshow geweest", vertelt ze.

"Donatella Versace liet me in een privévliegtuig overvliegen naar Milaan. Het was heel sjiek en ik kwam in een totaal andere wereld terecht", legt Beckham uit. De zangeres heeft de jurk die ze destijds naar de show droeg nog steeds.

"Ik kwam Donna laatst na jaren weer tegen en ze zei: weet je nog toen je naar Milaan kwam? En ik zei: dat was het mooiste dat ik ooit had meegemaakt."