Een Britse datingwebsite vroeg aan tweeduizend mannen welke eigenschappen de perfecte vriendin moet hebben. Ze moet in ieder geval bruine haren en blauwe ogen hebben, zo blijkt uit het onderzoek.

De mannen geven de voorkeur aan een vrouw met natuurlijk bruin haar, zo meldt Female First. Vrouwen die hun haren verven, zitten volgens de mannen niet lekker in hun vel. Daarnaast heeft de ideale vriendin blauwe ogen. 

De mannen willen graag een vriendin die 1,67 meter lang is, 58 kilo weegt en cupmaat 75C heeft. Verder mag ze wel een accent maar geen tatoeages hebben. Tatoeages maken volgens de ondervraagde mannen een vrouw "te hard".

De ideale vriendin is een verpleegster die van rockmuziek en voetbal houdt. Ze doet ook niet moeilijk over eten. De mannen geven de voorkeur aan een vrouw met een flinke eetlust die van vlees houdt. Ze drinkt liever wijn dan bier, aangezien de mannen een vrouw die bier drinkt te mannelijk vinden. Een vrouw die wijn drinkt vinden ze sexy.

Gezellig

Haar favoriete televisieprogramma is de serie Game of Thrones en haar favoriete film is Dirty Dancing. De mannen hopen dat de film haar inspireert om voor hem te dansen. 

Tenslotte rijdt de ideale vriendin in een Mini Cooper en houdt ze van lezen, uit eten gaan en reizen. Ze moet gezellig zijn, een goed gesprek kunnen voeren en makkelijk contact maken met mensen, vooral met zijn vrienden tijdens een avond uit. Op die manier snappen zijn vrienden hoe leuk zijn vriendin is, zo denken de ondervraagde mannen.