Vrijgezellen blijken weinig geld uit te geven aan hun speurtocht naar de ware liefde. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder vijfduizend vrijgezellen.

De vrijgezellen geven maandelijks gemiddeld zo’n 41 euro uit aan afspraakjes. Daarnaast spenderen ze 4,30 euro aan het lidmaatschap van datingwebsites en entree voor speeddate evenementen, zo meldt de Daily Mail.

In 2011 gaven de vrijgezellen nog ruim 28 euro uit aan een afspraakje en spendeerden ze voor een afspraak bijna 40 euro aan nieuwe kleding en de kapper. Toch geven de meer dan honderd miljoen Amerikaanse vrijgezellen jaarlijks in totaal nog steeds bijna zestig miljard euro uit in hun zoektocht naar een partner.

De meeste vrijgezellen blijken vooral een partner te zoeken op gratis datingwebsites. Slechts 31 procent van de ondervraagden zegt afspraakjes te hebben gemaakt via datingwebsites waar voor lidmaatschap betaald moet worden.

Café

Een kwart van de ondervraagden leerde iemand kennen via een vriend of vriendin. Een kleine 8 procent leerde iemand kennen op het werk en 6 procent wisselde telefoonnummers uit in een café, bar of club. 

Een ideale eerste afspraak duurt volgens de deelnemers aan het onderzoek twee tot vier uur. Eerdere relaties, politiek en religie zijn, zo blijkt uit het onderzoek, geen goed gespreksonderwerp tijdens een eerste afspraak. Ook vindt 80 procent van de ondervraagden het niet gepast om na een eerste afspraak meteen seks te hebben.