Door de combinatie van een betaalde baan, het huishouden en de zorg voor de kinderen, blijken moeders het zo druk te hebben dat de dagelijks maar 17 minuten voor zichzelf hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend moeders, zo meldt de Daily Mail.

Vrouwen blijken nog steeds 80 procent van het huishouden voor hun rekening te nemen, waardoor de gemiddelde moeder elke week nog geen anderhalf uur voor zichzelf heeft. De helft van de ondervraagde moeders zegt soms wekenlang helemaal geen tijd voor zichzelf te hebben.

Drie kwart van de vrouwen zegt dan ook het gevoel te hebben alleen voor andere mensen te leven. Twee derde is van mening dat hun partner veel te weinig doet aan het huishouden. 

Hobby's

De helft zegt nooit tijd te hebben voor hobby’s en alleen rust te kunnen vinden in hun slaapkamer. Meer dan de helft zegt al blij te zijn als ze ongestoord naar hun favoriete televisieprogramma kunnen kijken.  

Zeven op de tien vrouwen zeggen dat hun partner veel meer vrije tijd heeft gedurende de week. Ruim 20 procent ergert zich daar aan. Drie kwart van de vrouwen denkt altijd aan klusjes die nog gedaan moeten worden en ruim 40 procent is ’s avonds al aan het plannen voor de volgende dag.

Als de moeders tijd voor zichzelf hebben, lezen ze het liefst een boek. Ook een kop thee drinken, televisie kijken, winkelen of een dutje doen zijn populair.