Het Amerikaanse topmodel Stephanie Seymour is het nieuwe gezicht van Estée Lauder.

Het 45-jarige model was zeer verbaasd toen ze hoorde dat ze werk als ambassadrice voor het cosmeticamerk mocht gaan vervullen.

"Toen ik jonger was en net begon in de modellenindustrie, zei ik altijd tegen mijn moeder dat ik hoopte om ooit te werken voor Estée Lauder", aldus het model. "Ik was altijd groot fan van Karan Graham, die vijftien jaar ambassadrice was voor het merk. Dit nieuws komt als een groot cadeau."

Seymours eerste campagnebeelden zijn maandag in New York geschoten door fotograaf Matrio Sorrenti. De campagne zal naar verwachting later dit jaar gelanceerd worden, zo meldt het merk in een persbericht.

Gewild

Het is Seymours eerste baan als ambassadrice van een schoonheidsmerk. De voormalig Victoria’s Secret Angel stond in de jaren tachtig en negentig bekend als een gewild model, die met haar rondingen op talloze covers van tijdschriften stond. Momenteel is het model bezig met een eigen lingerielijn.

Seymour voegt zich bij Elizabeth Hurley, Hilary Rhoda en Gwyneth Palthrow, die eerder te zien waren in campagnes van het beautymerk.

Het nieuws van Seymour als nieuwe ambassadrice maakt het merk tegelijkertijd bekend met de komst va een nieuwe e-commerce website, die op woensdag is gelanceerd. De website van Estée Lauder heeft een nieuwe opmaak en uitgebreidere functies.