De Amerikaanse ontwerper Michael Kors kan zich sinds dinsdag officieel miljardair noemen.

Het bedrijf van de  54-jarige Kors groeit ieder kwartaal met minstens 40 procent, zo blijkt uit gegevens van Bloomberg. Vooral de Michael Kors-tassen en horloges liggen goed in de markt, wat ertoe geleid heeft dat de ontwerper miljardair is geworden.

Kors sluit aan bij grote internationale ontwerpers als Domenico Dolce, Stefano Gabbana, Tory Burch en Miuccia Prada, die zich ook miljardair mogen noemen.

"Wat Michael heel goed doet, is het vertalen van de top designertrends, die hij vervolgens aanbiedt aan de massa", stelt David Wu, luxegoederenanalist uit New York. "Het is hem gelukt om producten tegen een aantrekkelijke prijs te ontwikkelen die een grote doelgroep aanspreken."

Kors studeerde als modeontwerper af aan het Fashion Institute of Technology in Manhattan. De ontwerper lanceerde zijn eerste dameslijn in 1981 en hield zijn eerste modeshow drie jaar later.

In 1999 en 2003 ontving de ontwerper een prijs van de Council of Fashion Designers of America (CDFA) voor het ontwerpen van de beste vrouwen- en mannenkledij. De ontwerper staat bekend om zijn luxueuze, typisch Amerikaanse, sportieve collecties.