Hoofdredactrice Katie Grand van het Amerikaanse tijdschrift Love had moeite om kleding te regelen voor een fotoshoot van Miley Cyrus voor het voorjaarsnummer.

Meerdere ontwerpers schijnen terughoudend te zijn om Miley Cyrus kleding te lenen om te dragen tijdens shoots. "In eerste instantie was ik niet zeker over de fotoserie met Miley. Veel mensen zijn dat niet", stelt Grand.

"Het was erg lastig kleding voor haar te lenen. Veel mensen die ik respecteer durfden het niet aan. Ze vinden dat Miley iets oppervlakkigs heeft, iets gevaarlijks zelfs."

De Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs heeft ook wel eens een lastige werkervaring gehad met Cyrus. Onlangs gaf de ontwerper, die al jaren bevriend is met Cyrus,  toe dat zijn oude fotograaf Juergen Teller weigerde de provocerende popster te fotograferen.

Covermodel

Desalniettemin zijn er toch ontwerpers die Cyrus maar al te graag willen kleden, zo meldt de Australische editie van Vogue. Zo werd onlangs bekend dat Roberto Cavalli de tourkostuums van de 21-jarige zangeres gaat ontwerpen. Ook is Cyrus een veelgevraagd covermodel voor tijdschriften als W magazine, Cosmopolitan, V, Elle en Harper’s Bazaar.

"Ik vind het leuk dat ik geassocieerd wordt met seksualiteit", zegt Cyrus in het interview van het tijdschrift Love. "Ik begrijp soms echt niet wat de helft van de vrouwen dragen Ze zien er allemaal hetzelfde uit. Het maakt mij allemaal niet uit, net als Madonna en Blondie."