Koppels zijn het meest geneigd hun relatie na twee jaar en negen maanden te beëindigen. Het gebruik van sociale media wordt als een belangrijke oorzaak genoemd.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor 1.953 volwassenen zijn ondervraagd. De meerderheid van de ondervraagden is ervan overtuigd dat sociale media een rol hebben gespeeld in de ondergang van hun relatie, zo meldt Daily Mail.

Ruim een derde zegt dat zijn of haar ex-partner iemand anders heeft ontmoet via sociale media of via deze kanalen aan het flirten was.

Acht op de tien ondervraagden en hun ex-partners maken actief gebruik van sociale mediasites als Facebook, Twitter en Instagram. 36 procent van de respondenten geeft zelfs toe hun partner via sociale media of een datingsite ontmoet te hebben .

Irritaties

Volgens de onderzoekers is 'The Seven Year Itch' vaak niet meer van toepassing. Deze psychologische term gaat ervan uit dat het geluk in een relatie na ongeveer zeven jaar afneemt, doordat er zich steeds meer irritaties opbouwen. Moderne relaties hebben volgens hen een kortere houdbaarheidsdatum als gevolg van een technisch gedomineerd sociaal leven. 

Ruim een vijfde van de ondervraagden geeft toe misschien te snel een relatie te zijn begonnen, puur afgaand op het sociale internetprofiel van de ander. 17 procent vindt dat de ex-partner teveel tijd aan sociale media besteedt en daarom te weinig communiceert.

Daarnaast zorgen de positieve berichten en foto’s die de koppels van andere stellen zien er bij ruim één op de tien stellen er ook voor dat de relatie beëindigd wordt.