Jonge moeders, die geboren zijn tussen 1981 en 2000, gaan meer ontspannen met hun kinderen om dan hun eigen moeders.

Moeders die tussen 1981 en 2000 zijn geboren, de zogenaamde Millennium moeders, blijken tot wel 23 procent meer ontspannen, vergevingsgezind en kalm te zijn dan hun eigen moeders, de Generatie X moeders die tussen 1965 en 1981 geboren zijn. 

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 1.700 moeders van beide generaties, zo meldt Daily Mail.     

"De Millennium moeders zetten zich af tegen de manier waarop ze zelf zijn opgevoed", zo zegt een van de onderzoekers. "Hun manier van opvoeden is minder gestructureerd. Ze zijn meer ontspannen, gelukkige ouders." 

Internet

De Millennium moeders willen vooral goede moeders zijn en proberen gezond te leven met aandacht voor het milieu. Hun eigen moeders waren meer bezig met een geslaagd huwelijk.

De nieuwe generatie moeders maakt ook veel meer gebruik van de mogelijkheden die internet biedt, zoals internetbankieren en informatie over opvoeding en voeding. 

Daarnaast zijn ze volop aanwezig op de diverse sociale media, waar ze ook vaak foto's van hun kinderen plaatsen, communiceren met hun eigen ouders en bijvoorbeeld uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes plaatsen. De Millennium moeders gebruiken ook veel vaker het internet om zelfgemaakte spullen te verkopen.