Ruim één op de drie stellen boven de vijftig jaar is niet tevreden over hun seksleven.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor tweeduizend mannen en vrouwen van middelbare leeftijd zijn ondervraagd.

34 procent van de ondervraagden zegt totaal niet tevreden te zijn over hun seksleven, terwijl slechts 22 procent dit wel is. Eén op de vijf ondervraagden is meerdere keren in de week intiem met de partner. Een derde heeft nog maar één keer in het jaar of amper seks.

De voornaamste reden dat vijftigplussers zich terughoudend opstellen tegenover seks is dat ze het moeilijk vinden om seksuele problemen met anderen te bespreken. 54 procent van de vrouwen en 44 procent van de ondervraagden doet dit ook liever niet, zo meldt Daily Mail. 

Volgens het onderzoek zoeken mannen twee keer zo snel naar advies en informatie over seks op internet. Een meerderheid van de vrouwelijke respondenten heeft dit nog nooit gedaan.

Belangrijk

"Het is gemakkelijk om te veronderstellen dat seks afneemt naarmate we ouder worden, omdat we onze interesse verliezen. Maar dit onderzoek toont aan dat seks en intimiteit erg belangrijk blijven", aldus één van de onderzoekers.

"Seks gaat niet alleen over lichamelijke intimiteit. Het gaat ook om het gevoel dat we ons emotioneel kunnen verbinden met onze partner. Het is belangrijk om te onthouden dat kusjes en een knuffel ook een zeer gewaardeerd onderdeel kunnen zijn van intimiteit", stellen de onderzoekers.