Gwyneth Paltrow noemt apitherapie de gekste schoonheidsbehandeling die ze ooit heeft gehad. De Amerikaanse actrice werd ooit door een bij gestoken in naam van de schoonheid.

De 41-jarige Paltrow is al jaren bezig met de nieuwste huidverzorgingstrends, maar achteraf ging apitherapie haar te ver. Bij de behandeling wordt bijengif voor medicinale doeleinden gebruikt.

"Apitherapie werd vroeger al in Egypte gedaan om genezing te bevorderen. Het is de vreemdste behandeling die ik ooit heb gehad", zegt de actrice tegen de Britse editie van Marie Claire. "Voor een meer ontspannen huidbehandeling gebruik ik badzout aan het eind van de dag."

Paltrow, die getrouwd is met Coldplay-zanger Chris Martin, heeft in het verleden ook wel eens botox geprobeerd. "Je moet heel voorzichtig zijn met botox. Ik deed het een tijd geleden om rimpels op mijn voorhoofd te verminderen en ik zag er verschrikkelijk uit", aldus de actrice.

"Ik ben 41, dus ik wil er ook niet uitzien als iemand van 25. Ik vind het mooi om te zien hoe het leven iemands gezicht in de loop der jaren tekent."

Toch zou de actrice een behandeling in de toekomst niet uitsluiten. "Misschien dat ik over een aantal jaar weer een beetje vulmiddel gebruik, maar momenteel ga ik naar een goede facialist in Los Angeles en maak ik soms gebruik van laserbehandelingen."