Chefkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle mag voor de wereldleiders koken die eind maart naar de nucleaire top in Den Haag komen.

Onder hen bevinden zich de Amerikaanse president Barack Obama, de Russische president Vladimir Poetin en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse zaken bevestigt vrijdag een bericht van De Telegraaf hierover. "Het is een enorme eer. Ik ga er helemaal voor", zegt Boer tegen de krant.

De kok gaat in totaal voor 58 wereldleiders koken en gaat hen een driegangenmenu voorschotelen. Wat hij precies gaat bereiden, mag nog niet bekend worden gemaakt.

"De lijst met beperkingen was enorm. Ik moest aan allerlei eisen voldoen en rekening houden met diverse diëten. Ik heb me zelfs met mijn team twee weken opgesloten om eruit te komen", aldus Boer. Uiteindelijk maakte hij vijf verschillende menu's. Daaruit is er een gekozen.

Cateringbedrijf 

Sterrenchef Boer werkt samen met cateringbedrijf Van der Linde. Het is een van de bedrijven die heeft meegedongen naar de aanbesteding van de catering. Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken was de prijs een belangrijke factor om uiteindelijk voor Van der Linde te kiezen.

Het cateringbedrijf mocht een samenwerking aangaan met een gerenommeerde chef. Van der Linde koos toen voor Boer. Hij kookt voor de wereldleiders en het cateringbedrijf zorgt ervoor dat delegaties en medewerkers te eten krijgen.

Het team van De Librije zal naast de bereiding van het menu ook het eten serveren. Het toprestaurant brengt hier overigens geen kosten voor in rekening, laat Buitenlandse Zaken weten.