Veel vrouwen zijn nog steeds van mening dat hun mannelijke collega’s meer kansen krijgen op het werk. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Veel vrouwen hebben nog op het werk steeds weinig zelfvertrouwen en vinden het lastig om te proberen een hogere functie te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend vrouwen, zo meldt de Daily Mail

Een vijfde van de ondervraagde vrouwen is van mening dat er op de werkvloer nog steeds gediscrimineerd wordt, waardoor ze minder snel een promotie krijgen. Een kwart denkt dan ook dat ze sneller promotie maken als ze zich op het werk mannelijker gedragen

Bijna 40 procent van de vrouwen zegt dat ze weinig zelfvertrouwen hebben en vaak twijfelen aan hun capaciteiten. Zo’n 37 procent vindt het lastig om zichzelf in de strijd te gooien voor een betere functie. 

Balans

Drie op de tien vrouwen vindt het lastig dat kinderopvang slecht geregeld is. Daarnaast heeft een kwart last van de reacties van collega’s en leidinggevenden als ze proberen een balans te vinden tussen werk en gezin.  

Meer dan de helft denkt dat vrouwelijke collega’s die geen kinderen hebben sneller promotie maken en 44 procent is van mening dat het feit dat ze moeder zijn promoties in de weg staat. 

De meeste ondervraagde vrouwen zijn van mening dat flexibele werktijden, training, goede begeleiding en betere kinderopvang hen zou helpen om meer uit hun carrière te halen.