Peter Pilotto is de winnaar van de prestigieuze Britse modeprijs British Fashion Council/ Vogue Designer Fund 2014.

Het ontwerpersduo, bestaande uit de Belgisch/Peruaanse Cristopher de Vos en de Italiaans/Oostenrijkse Peter Pilotto heeft de award dinsdagavond in Londen in ontvangst genomen.

De heren winnen naast een geldbedrag van 200.000 pond, ook een mentor voor het komende jaar om het label te laten groeien, meldt Women’s Wear Daily.

Volgens Alexandra Shulman, hoofdredacteur van de Britse Vogue, verdient het duo de award, omdat ze trouw aan hun visie van een print- en kleurgericht merk zijn gebleven, maar er ook in geslaagd zijn te groeien op internationaal niveau.

De ontwerpers ontmoetten elkaar voor het eerst in 2002 tijdens hun studie in Antwerpen. In 2007 lanceerde Pilotto en De Vos hun label.

Peter Pilotto is gekozen uit een lijst van zes in Engeland gevestigde ontwerpers. Onder anderen Emilia Wickstead , House of Holland , Mary Katrantzou , Osman en Zoë Jordan waren genomineerd voor de award.

De winnaar van de British Fashion Council/ Vogue Designer Fund wordt sinds 2008 ieder jaar gekozen door een jury bestaande uit modedeskundigen en vertegenwoordigers. Nicholas Kirkwood, Jonathan Saunders, Christopher Kane en Erdem mochten de prijs eerder in ontvangst nemen.