Een op de twee mensen is van mening dat hij of zij te veel met het werk bezig is en daardoor te weinig tijd overhoudt voor andere dingen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Ruim 40 procent zegt daardoor ongelukkig te zijn, zo blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend mensen met een volledige baan. Dat meldt de Daily Mail. De ondervraagden zeggen dat de lange dagen, weinig tijd om goed te eten en het gebrek aan nachtrust er voor zorgen dat ze zich niet goed voelen.

Meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat ze veel last van stress hebben en daardoor moeite hebben om de balans te vinden tussen werk en gezin. Een derde zegt met het werk bezig te zijn vanaf het moment dat ze wakker worden. Een kwart denkt ook ’s avonds nog aan het werk.

Ruim 57 procent van de ondervraagden denkt dan ook dat hun werk een slechte invloed heeft op hun relaties en hun gezondheid. Een derde zou graag wat meer tijd met de kinderen doorbrengen.

Koffie

De meeste ondervraagden slapen slechts zes en een half uur per nacht.  Zo’n 40 procent van de vrouwen en 34 procent van de mannen drinkt dan ook veel koffie en eet veel zoete snacks om door de dag heen te komen.  

Vrijwel alle ondervraagden denken dat ze zich beter gaan voelen als ze minder tijd op het werk door zouden moeten brengen, gezonder zouden eten en vaker zouden sporten. Toch denkt 30 procent dat ze de huidige situatie niet kunnen veranderen.