Bijna twee derde van alle vrouwen draagt de verkeerde maat beha. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van een lingeriemerk.

Ruim 64 procent van de vrouwen draagt een beha die niet goed past, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van een lingeriemerk onder tienduizend vrouwen. Bijna 30 procent van de ondervraagde vrouwen blijkt een beha aan te schaffen terwijl ze weten dat hij niet past. 

De vrouwen zeggen een slecht passende beha toch te kopen omdat ze de kleur of het model mooi vinden of omdat ze de beha sexy vinden. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Toch zegt 73 procent van de ondervraagde vrouwen dat hun dag vaak wordt verpest door een slecht zittende en niet passende beha.  

Maat

Van de deelnemende Amerikaanse vrouwen heeft slechts 35 procent de laatste zes maanden haar maat laten opnemen in een winkel. Van de Italiaanse vrouwen heeft 64 procent dit laten doen.

Van de Françaises liet 42 procent de juiste maat bepalen en van de Engelse vrouwen 37 procent. Van de Duitse vrouwen ging slechts 25 procent naar de winkel voor een maatadvies.   

Het merk start binnenkort een campagne die vrouwen moet aanmoedigen hun juiste beha-maat te laten meten.