De Delftse Durex-concurrent Wingman heeft de internationale designprijs iF Product Design Award gewonnen.

Het is de eerste keer dat de prijs naar een condoom gaat, zo meldt het bedrijf. Onder meer Apple, Nokia, Philips en de eveneens Delftse stormparaplu van Senz gingen de condoommakers voor.

Wingman krijgt de prijs vanwege de ontwerpkwaliteit, de mate van innovatie, de veiligheid, universaliteit en de gebruikersvriendelijkheid van het product.

Het Delftse condoom heeft vleugels, waardoor het makkelijker af te rollen is. "Zelfs met één hand in het donker", aldus het bedrijf. 

Supermarkten

De onderneming wil dit jaar niet alleen het aantal online-verkooppunten gaan uitbreiden, maar ook dat het product in de schappen van supermarkten en drogisterijen komt te liggen.

"Eerst willen we onze naamsbekendheid nog verder uitbreiden", licht een woordvoerster van het bedrijf toe. "Wel is ons product al in een paar gespecialiseerde condoomwinkels verkrijgbaar, zoals de Condomerie in Amsterdam en een soortgelijke winkel in Parijs."

In 2013 heeft de onderneming bijna een miljoen condooms aan de man gebracht. Momenteel is het condoom in ongeveer honderd webwinkels in twintig landen verkrijgbaar.

"Dat zijn allemaal landen binnen Europa. Vanuit Amerika en andere landen buiten Europa hebben we ook interesse gekregen, maar we moeten eerst uitzoeken hoe dat met allerlei regelgeving zit", aldus de woordvoerster.

Het Wingman-condoom bestaat al sinds 2006, maar omdat de ontwikkelaars het product nog niet goed genoeg vonden, werd het toen nog niet gelanceerd.

Zie ook: Nederlandse Durex-concurrent rolt uit