De Franse president François Hollande is niet de enige Fransman die een affaire heeft. Ruim 55 procent van de Franse mannen en 32 procent van de Franse vrouwen gaat vreemd.

Dat blijkt uit een onderzoek van Ifop onder 804 mensen, zo meldt Europe1

Eén op de drie Fransen zegt een buitenechtelijke relatie te willen als ze zeker wisten dat ze niet betrapt zouden worden. In 1970 gaf nog 19 procent toe soms vreemd te gaan.

Uit het onderzoek bleek tevens dat Fransen die veelal op linkse partijen stemmen eerder vreemdgaan dan degenen die meestal rechts stemmen. Twee derde van de Franse vrouwen ziet zoenen als vreemdgaan en 57 procent vindt sexting ook een vorm van vreemdgaan.

Accepteren

"We ontdekten dat er verschillend gedacht wordt over mannen die vreemdgaan en over vrouwen die dat doen", zo zegt François Kraus van Ifop. "Vrouwen accepteren vreemdgaan minder snel dan mannen."

Toch zegt 68 procent van de ondervraagden dat het mogelijk is om het hele leven trouw te blijven aan één partner. De Fransen blijken ook vergevingsgezind te zijn. Ruim 63 procent is van mening dat het mogelijk is om van iemand te blijven houden nadat die persoon vreemd is gegaan.