Ruim 20 procent van de mensen met veel overgewicht heeft geen zin om een dieet te gaan volgen en 17 procent heeft het zelfs nooit geprobeerd. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Bijna de helft van de obese mensen denkt altijd te dik te blijven en is bang niet de wilskracht te hebben om een vermageringsdieet te volgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 550 obese mensen, zo meldt de Daily Mail

Een kwart van de ondervraagden zegt ook geen tijd te hebben om aan sport te doen en 40 procent zegt sporten saai te vinden. Ruim 14 procent geeft de voorkeur aan te zwaar zijn boven sporten. 

De onderzoekers ondervroegen ook 3.100 volwassenen waarvan een deel te zwaar is en een deel een gezond gewicht heeft.

Van hen zegt 39 procent niet gezond te eten omdat ze dat te duur vinden. Zo’n 14 vindt gezond koken te tijdrovend en 10 procent zegt niet te weten hoe ze gezond kunnen eten.

Overheid

Zo’n 40 procent zegt dat er in hun omgeving veel obese mensen zijn en 38 procent vindt het zelfs normaal dat kinderen veel te zwaar zijn. Toch vindt 43 procent dat de overheid moet ingrijpen door bijvoorbeeld de verkrijgbaarheid van ongezond voedsel te beperken. 

Ruim 80 procent vindt dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun gewicht maar 55 procent denkt dat de voedselindustrie op zijn minst medeverantwoordelijk is.