Rokers blijken zich meer zorgen te maken om hun uiterlijk dan om hun gezondheid. Vooral om verkleurde tanden maken veel rokers zich zorgen.

Alhoewel het algemeen bekend is dat roken slecht is voor de gezondheid, blijken rokers zich meer druk te maken om de gevolgen die hun verslaving heeft voor hun uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.500 rokers en ex-rokers, zo schrijft de Daily Mail.

De rokers maken zich met meest druk om verkleurde, gele tanden, direct gevolgd door een slechte adem, sigarettengeur in het haar en de kleding, rimpels, een grauwe teint en verkleurde nagels. Ook zijn rokers bang dat uiteindelijk hun tanden uitvallen. 

Gemiddeld beginnen rokers de effecten van hun verslaving op hun uiterlijk te zien rond hun 32e, zo blijkt uit het onderzoek. Eén op de drie ondervraagden zegt wel eens gehoord te hebben dat hij of zij er slecht uitziet door het roken.

Zo’n 40 procent van de rokers zegt extra aandacht aan het uiterlijk te besteden om er voor te zorgen dat de effecten van het roken minder zichtbaar zijn.