Miuccia Prada ontkent dat het Openbaar Ministerie (OM) van Milaan bezig is met een onderzoek. De ontwerper en haar man Patrizio Bertelli zouden de belasting ontdoken hebben. 

Ook de advocaten van Prada, Stefano Simontacchi en Guido Alleva ontkennen dat er een onderzoek bezig is, zo meldt de Britse editie van Vogue.

Donatelli Galli, de financieel directeur van Prada, verklaarde in december dat het bedrijf in gesprek was met de Italiaanse autoriteiten. Het modehuis betaalde de belastingdienst tevens 420 miljoen euro, om boetes te voorkomen.

Toch melden meerdere bronnen aan Reuters dat er wel degelijk sprake is van een onderzoek. De problemen voor Prada begonnen al in 2012, toen het bedrijf weigerde belasting te betalen over inkomsten uit een holding, Prada Far East, die destijds was gevestigd in Nederland.

Eerder kreeg modehuis Dolce & Gabbana te maken met een uitvoerig onderzoek van de Italiaanse belastingdienst. Ontwerpers Stefano Gabbana en Domenico Dolce werden veroordeeld tot een celstraf en het betalen van een boete wegens ontduiken van de belasting.